Rock

Boeken

It get’s loud. It get’s hard. Met pit en power zijn de waanzinnige krachtige en luide klanken van rock en punk niet weg te denken uit onze collectie. De rockartiesten van toen& nu hebben een plekje veroverd in het hart van vinyl&.

“Turn up the volume, unleash the chaos, and let the thunder of hard rock and punk shake the world to its core!”

We gaan terug in de tijd naar de donkere metal-kelders waar de jeugd, vaak tegen de wil van de ouders, al headbangend rondliep met hanenkammen, lange lokken en bandshirts.

De waanzinnige klanken van toen zijn niet verloren gegaan en klinken nog steeds door de speakers van hedendaagse radioprogramma’s en festivals. Ook in de dj show van vinyl& is de moshpit niet weg te denken. In dit genre kan en mag alles!
It gets loud. It gets hard. It is hardrock and punk time.
We gaan trashen met de krachtige en luide klanken van rock en punk, met intense vocalen, zware instrumentarium en stevige muzikale expressie.

De oorsprong van hardrock gaat terug naar de late jaren 60 en vroege jaren 70 waar de bluesmuziek de basis van de hedendaagse rockmuziek vormt. Bluesrockbands uit de jaren 60, zoals the rolling stones, cream en led zeppelin, combineerden de rauwe emotie van blues met zwaardere gitaarriffs. Met bands zoals jimi hendrix experience en blue bracht de psychedelische rock een nieuw en krachtiger geluid naar voren en nota bene de hits van black sabbath, deep purple en ac/dc zijn de basis geweest van het hardrockgenre en zijn allen nog steeds geliefd onder de oude rockers en nieuwe skaters.

Iconen motörhead met “ace of spades”, de britse band iron maiden met hun “the number of the beast”, de invloedrijke heavymetalband metallica met “seek and destroy”, pionier deep purle met zijn hit “smoke on the water”, black sabbath, led zeppelin en the red hot chili peppers met hun hits “give it away” en “under the bridge” hebben stuk voor stuk bijgedragen aan de evolutie en populariteit van de punk en rock. Stuk voor stuk hebben deze artiesten een plekje veroverd in het hart van vinyl&.

Alleen voor “nu-punk” stappen we even af van onze basis op vinyl. Geloof me, het is het waard!
Vinyl& dj venlo is net een vinylwinkel limburg, met een kar vol hits.