Franse Chansons

Boeken

Een feest van herkenning. Met een rijke geschiedenis zorgen de betovrende franse chansons vol charme voor een stukje romantiek bij iedere gelegenheid. Dat wordt ongedwongen genieten van de bourgondische klanken van franse chansons.

‘Formi dable’

“Une fête de reconnaissance” ofterwel een feest van herkenning! De franse chansons geven frankrijk een geluid vol charme. Dit genre, vaak poetisch, romantisch en humoristisch heeft een diepgewortelde plek in de franse cultuur. De charmante hits uit het verleden heeft menigeen in het hart gesloten. We halen we een stukje frankrijk in huis met artiesten als sheila, france gal, jacques dutronc, aznavour en brell of renaud, george brassems en dave. Bij de eerste klanken zingen vele al onbeschaamd mee. Daarentegen zorgen de hedendaagse artiesten als stromae en louane dat je dansemoves weer worden geprikkeld.

De franse chansons hebben een lange geschiedenis en kennen verschillende stijlen of genres, waaronder pop, jazz, folk en zelfs rock. De prachtige franse taal, in combinatie met de melodieuze klanken zorgen voor een stukje romantiek en emotie dat moeilijk te evenaren is.

Dit genre wordt veel gedraaid op braderieën of bij een productpresentatie, maar kan uiteraard ook bij u thuis. Wij komen graag bij u langs met een kleine draaitafel set als de setting iets kleiner en intiemer is. Zijn er meer gasten of is er meer ruimte? Dan kan de vinyl&wagen oplossing bieden. Dit genre komt goed tot zijn recht bij een ongedwongen sfeer op een bruiloft of jubileum. Ook een echte muziekquiz behoort tot de mogelijkheden. Verbazingwekkend veel nederlandstalige en engelstalige hits zijn afgeleid van franse chansons. Benieuwd welke?

Boek dan onze unieke vintage vinyl dj show. Ervaar het echte franse vakantiegevoel en laat je meeslepen op prachtige franse klassiekers. Voel de franse zon, ruik de lavendelvelden en flaneer in gedachten op de champs de elysee, gewoon hier in ons eigen kikkerlandje. Laat je meevoeren met de betoverende kanten van de franse chansons dj-mix. Luister naar de betoverende klanken van de franse chansons en geniet van de subtiele sfeer die deze dj-mix met zich meebrengt.

Reis je mee door de tijdloze schoonheid van de rijke franse muziekhistorie? Vive la chanson, a bientôt.